Belian Online

Untuk Belian secara online Email order anda ke memoplusgoldmalaysia@gmail.com atau call 03-62752020...

"Like" Page Memo Plus Gold di Facebook!!

Wednesday, February 17, 2010

Doktor Menggalakkan Penggunaan Perubatan Tradisional Ayurveda

Allopathy docs prescribe ayurveda route for relief | Deccan Chronicle

Rencana yang dikeluarkan di India ini di suratkhabar bernama Deccan Chronicle merevolusikan pemikiran para pengguna apabila doktor sendiri mengakui bahawa bahan semulajadi yang terdapat di sekeliling kita berfungsi sebagai ubat yang terbaik.

Bayangkan anda menggunakan ubat yang murah dan tanpa kesan sampingan. Bahan semulajadi seperti Madu dikatakan sebagai antibiotic paling selamat untuk digunakan manakala Indian Gooseberry( buah cermai India) yang terdapat di dalam Cogent db+ dikatakan sebagai booster imun sistem yang terbaik. Daun Mambu/Neem ( juga ada dalam Cogent db+ ) pula dikatakan mampu mengalahkan mana-mana antiseptik kimia dalam menolong menyembuhkan luka. Dan kesemua ini merupakan cadangan dari pengamal perubatan moden yang senior ataupun sudah lama bergelumang dengan ubat moden @ allopatik.

Mengikut Dr Ravindra D.Bapat ; pakar pembedahan gastrik dan juga Naib Pengerusi Mahatma Gandhi Mission University of Health Science di Mumbai ;"Perubatan moden mempunyai terlalu banyak lubang kecil contohnya, ia merawat pesakit tanpa mengambil kira bahawa setiap individu itu berbeza. Ia hanya berfungsi secara tangkap muat dimana sejenis ubat digunakan untuk semua tanpa mengira jenis tubuh."

Menurutnya lagi, " Allopatik @ perubatan moden semakin berbahaya kerana kesan sampingan yang sentiasa muncul. Juga terlalu banyak bergantung kepada teknologi yang mahal untuk diagnos pesakit dan penyakit yang mana virus @ penyakit ini telah menjadi imun kepada antibiotik kimia yang diberikan menyebabkan kadar kematian lebih tinggi lagi.

Manakala menurut pendapat Dr B.M Hedge cardiologist veteren, " Cuba anda fikir kenapa peningkatan ketara sebanyak 57% orang Britain menolak perubatan moden/ allopatik dan bertukar kepada perubatan alternatif/tradisional walaupun diberi perkhidmatan kesihatan percuma oleh Kerajaan Britain sendiri".

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...